SSL sertifikati

Zaštiti svoj web sajt i povećaj poverenje svojih posetilaca.
Comodo SSL sertifikati su pravi izbor

Odaberi nivo validacije

Domenska validacija (DV)

Osnovna zaštita

Izdavanje za nekoliko minuta, idealno za blogove i lične sajtove

Poruči

Validacija organizacije (OV)

Biznis zaštita

Identitet kompanije je potvrđen, idealno za biznis sajtove

Poruči

Extended validacija (EV)

Maksimalni nivo zaštite i poverenja

Zeleni bar i prikaz naziva kompanije, idealan za ecommerce sajtove

Poruči

Niste sigurni koji SSL sertifikat izabrati? Možemo vam pomoći da se odlučite

Šta je SSL?SSL je akronim za Secure Sockets Layer – standardnu globalnu bezbednosnu tehnologiju koja omogućava enkriptovanu komunikaciju između web pretraživača i web servera.

 • Sigurna veza između web pretraživača i web servera
 • Enkriptovana komunikacija koja štiti osetljive informacije koje posetioci ostavljaju na sajtu
 • Ikona katanca pored naziva adrese u address baru.
 • Potvrda identiteta organizacije

Standardni SSL (Domenska validacija) - Ovi sertifikati predstavljaju najčešću vrstu SSL sertifikata OV i EV sertifikati takođe potvrđuju identitet kompanije ili organizacije koja poseduje sertifikat povećavajući poverenje krajnjih korisnika.

Bolja SEO pozicija

Viši nivo poverenja i bezbednosti za posetioce sajta.

Google želi da podstakne veći broj sajtova da usvoji SSL protokol, sa ciljem podizanja stepena bezbednosti internet korisnika, te je krenuo da favorizuje i bolje pozicionira one sajtove koji poseduju SSL sertifikat.

Dodatni razlozi za odluku o kupovini SSL sertifikata:

Enkripcija osetljivih podataka
Zaštita privatnosti korisnika
Sigurnije online transakcije
Sigurni HTTPS protokol umesto HTTP
Legitimitet
Bolja pozicija na Google

Ne zaostajte sa promenama na polju web pregledača

Sajtovi koji ne poseduju sigurni HTTPS protokol pored naziva adrese imaju oznaku ‘not secure’ na Google Chrome i Mozilla Firefox pregledačima. Ne dozvolite da vaš sajt bude jedan od njih. Dodajte SSL još danas.
Secure your site in minutes with our fully automated provisioning and deployment

Pređi na Extended Validation SSL sertifikat

Iako svi SSL certifikati koriste slične metode da bi zaštitili i osigurali vaše podatke, nivo poverenja koji pružaju može varirati.

Extended validacija sertifikati pružaju najviši nivo validacije i poverenja. Oni potvrđuju organizaciju i prikazuju ime kompanije i zeleni bar pored URL adrese..


Standardni SSL


Extended validacija SSL


Saznajte više o Extended validacija (EV) sertifikatima

Iako je potreba za sigurnošću na internetu univerzalna, nisu svi SSL certifikati jednaki. Vodič u nastavku osmišljen je da vam pomogne da odlučite koja vrsta certifikata je najprikladnija za vas.

Domenska validacija (DV)

 • Verifikuje vlasništvo i kontrolu nad domenom
 • Izdaje se za nekoliko minuta
 • Kompatibilnost za web pregledačima

Idealno za osnovne sajtove

Razmišljajte o ovim sertifikatima kao o članskim kartama za biblioteku - nije potrebna potvrda identita i nije neophodno ispuniti mnogo zahteba za izdavanje.

Pogledajte DV SSL sertifikate

Validacija organizacije (OV)

 • Viši nivo zaštite koji uključuje potvrdu organizacije koja stoji iza domena
 • Izdaje se u roku od jednog dana
 • Kompatibilnost sa web pregledačima

Idealan za sajtove koji imaju login stranice

Razmišljajte o ovim sertifikatima kao o vozačkoj dozvoli - neophodno je ispuniti više zahteva, ali ovoj ispravi se više veruje kada je identifikacija u pitanju.

Pogledajte OV SSL sertifikate

Extended validacija (EV)

 • Najviši nivo poverenje i zaštite
 • Izdaje se u roku od 2 - 3 dana
 • Kompatibilnost sa web pregledačima i drugim industrijama

Idealan za ecommerce i bankarske sajtove, kao i one sajtove koji zahtevaju kreiranje profila korisnika i unošenje podataka o karticama

Razmišljajte o EV sertifikatima kao o pasošu - strožiji propisi i zahtevi, više vremena za izdavanje i rigoroznija provera nego što je to slušaj sa prethodna dva primera. Međunarodno prepoznat kao najpouzdaniji način potvrde identiteta.

Pogledajte Extended Validation SSL sertifikate
 • RapidSSL

  RapidSSL® Certificates help you keep your customers' transactions secure with up to 256-bit data encryption and site authentication. Buy a certificate and speed through enrollment with automated domain control validation. Best of all, our SSL certificates are among the most affordable in the industry. We keep our costs down and pass the savings on to you.

  €42.11 EUR
  Saznaj više
 • RapidSSL Wildcard

  RapidSSL® Wildcard Certificates help you secure multiple subdomains with one low-cost SSL certificate issued to *.yourdomain.com. Protect your customers' personal data with up to 256-bit encryption. Automated domain control validation makes site authentication a breeze. At RapidSSL, we believe in providing the SSL protection you need at a competitive price.

  €349.66 EUR
  Saznaj više

FAQ

Šta je SSL sertifikat?

SSL sertifikati omogućavaju enkripciju podataka i pružaju sigurnu komunikaciju na relaciji web server - web pregledač (browser). Sa SSL sertifikatom, websajt koristi sigurni HTTPS protokol i prikazuje ikonu katanca koja krajnjim korisnicima indikuje da se radi o sigurnoj konkeciji.

Zašto su mi neophodni SSL sertifikati?

SSL sertifikati su esencijalni deo internet sigurnosti. Pored pružanja enkriptovane komunikacije, krajnjim korisnicima daju bitnu informaciju da se radi o autentičnom i sigurnom websajtu.

Koji SSL sertifikati postoje?

Postoji tri tipa validacije SSL sertifikata - Domenska validacija, Validacija organizacije i Extended validacija. Glavna razlika je u količini informacija koje sertifikaciono telo zahteva kako bi izdao sertifikat. Viši nivoi SSL sertifikata zahtevaju više informacija i potvrda.

Šta je Wildcard SSL sertifikat

WildCard sertifikat pruža isti nivo enkripcije i autentifikacije kao i drugi SSL sertifikati, s tim što se može koristiti i za zaštitu neograničenog broja poddomena. U praksi to znači da WildCard SSL sertifikat podržava glavni domen (primer.com) kao i sve njegove poddomene (moj.primer.com, korpa.primer.com) Saznaj više

Naši SSL sertifikati potpisani su od strane najpouzdanijih sertifikacionih tela.